• Szeretettel köszöntjük szállodánk honlapján!
  • Napi szobaárak
  • Ajánlataink egyéni ügyfeleink részére
  • Ajánlataink céges ügyfeleink részére
VELENCÉN a Bence-hegyről szinte az egész tavat beláthatjuk.
Pálinka különlegességeket a mára híressé vált AGÁRDI PÁLINKAFŐZDÉben kóstolhatnak, előzetes bejelentkezést követően, minimum 4 fő esetén kísérőként kemencés ételeket is fogyaszthatnak.
HAJÓKÁZÁS: a Velencei-tavon rendszeres hajójáratok indulnak Agárdról, Gárdonyból a Szúnyog-szigetre és vissza, valamint az alkonyati séták alkalmával betekinthetnek a nádasok élővilágába.
GYALOGTÚRA: a Velencei-hegységben több kijelölt turistaútvonalat is bejárhatnak.
NADAP a Velencei-hegységben található kis falucska, melynek templomában keresztelték meg Vörösmarty Mihályt.
Ha már az arborétumba látogatunk érdemes elsétálni a Don-kanyar Kápolnához, valamint a Katonai Emlékparkhoz (KEMPP) is, ahol láthatják az 1848-as győztes csata makettjét, különböző bemutatókat, valamint ruhákat. Szintén a Velencei-hegység különleges képződményei a pákozdi ingókövek is.
Pákozdról DINNYÉSre vezet egy mellékút. Útközben csodálhatjuk a Dinnyési Fertőt, megismerkedhetünk a tó madárvilágával a Madárrezervátumba vagy a Madárdal tanösvényen járva.
AGÁRDON Gárdonyi Géza szülőházával és egy tematikus sétánnyal találkozhatunk.
KÁPOLNÁSNYÉKEN megtekinthetjük Vörösmarty Mihály szülőházát
A PÁZMÁNDi szőlőhegyet meglátva különleges alakzatokra a kvarcit sziklákra lehetünk figyelmesek. A településre érve megtekinthetjük a vízimalmot, a tájházat és a volt Jezsuita rendházat, amely ma iskolaként üzemel.
Az úton tovább haladva VEREBRE érünk, ahol megtekinthetjük a Háromszájú Kemencét és a Tájházat.
BORKÓSTOLÁS: a környékbeli pincészetekben lehetőség van előzetes bejelentkezést követően borkóstolásra, pincelátogatásra

Amit látni és tudni érdemes

A szemnek és a léleknek egyaránt kedves Velencei-tó partján, gyönyörű környezetben, a fővárostól egy gondolatnyira helyezkedik el a Hotel Juventus. A szálloda 41 igényesen és hangulatosan berendezett szobával várja vendégeit, melyek mindegyike televízióval, telefonnal, mini bárral, díjmentesen igénybe vehető vezeték nélküli internet kapcsolattal vannak ellátva. Mindegyik szobához tartozik fürdőszoba. Az étkezéseknek a szálloda étterme biztosít helyszínt. A Hotel Juventus elismert konyhája a hazai és nemzetközi ízek megjelenítésében is egyaránt jeleskedik, sokaknak már a rég elfeledett hazai aromákat és bőséget idézve. A szálloda szolgáltatásai díjmentesen szolgálják vendégeink kellemes kikapcsolódását: zárt, kamerával megfigyelt parkoló, fedett medence, jakuzzi, finn szauna, privát strand, szabadtéri sportpályák, kerékpárok.

A „bársportok” közül megtalálhatóak: biliárd, csocsó, darts, mini ping-pong

A részletekért kattintson ide

VELENCÉN a Bence-hegyrőlszinte az egész tavat beláthatjuk. Megfigyelhetjük nádasait és a körülötte fekvő településeket. A parton a Hotel Juventustól mindössze néhány méterre található a Velencei-tó vízisí pályája.

NADAP a Velencei-hegységben található kis falucska, melynek templomában keresztelték meg Vörösmarty Mihályt. Itt helyezték el 1885-ben a Szintezési Ősjegyet, amely népszerű kirándulóhely a családosok számára is.

SUKORÓN a Néprajzi Házban a paraszti életet mutatják be a régi kor viseleteivel, bútoraival és szerszámaival.

A Pákozd-Sukorói Arborétumban számtalan programlehetőség közül választhatnak (Tájmúzeum, Halászati Múzeum, tanösvény, Nyitva tartás: Április.1.- október 31. között, hétfő kivételével 10:00-18:00 óráig). Ha már az arborétumba látogatunk érdemes elsétálni a Don-kanyar Kápolnához, valamint a Katonai Emlékparkhoz (KEMPP)is, ahol láthatják az 1848-as győztes csata makettjét, különböző bemutatókat, valamint ruhákat. Szintén a Velencei-hegység különleges képződményei a pákozdi ingókövekis.

Pákozdról DINNYÉSre vezet egy mellékút. Útközben megcsodálhatjuk a Dinnyési Fertőt, megismerkedhetünk a tó madárvilágával a Madárrezervátumban vagy a Madárdal tanösvényen járva.

AGÁRDON Gárdonyi Géza szülőházával és egy tematikus sétánnyal találkozhatunk. Az Egri várat mintázó Rönkvárbanszínes programokkal tölthetik el idejüket. Nyitva: 10.00-18.00 h hétfő kivételével minden nap.A megfáradt lábakat az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben pihentethetjük, ameddig gyermekeink a kis medencékben játszanak.

Lassan túránk végére érünk. KÁPOLNÁSNYÉKEN megtekinthetjük Vörösmarty Mihály szülőházát (nyitva tartás: K-V: 10:00-18:00), majd a Helytörténeti- és kovácsmúzeumot és ásványgyűjteményét.

A PÁZMÁNDi szőlőhegyet meglátva különleges alakzatokra a kvarcit sziklákralehetünk figyelmesek. A településre érve megtekinthetjük a vízimalmot, a tájházat és a volt Jezsuita rendházat, amely ma iskolaként üzemel.

Az úton tovább haladva VEREBREérünk, ahol megtekinthetjük a Háromszájú Kemencétés a Tájházat. A kis falucska már a római időkben a lakott volt, a honfoglaláskori harcos sírját a Pogánykőjelöli. Vereb Vitéz napján megkóstolhatjuk a kemencében készült verebi pompost is.

EGYÉB PROGRAMLEHETŐSÉGEK:

BORKÓSTOLÁS: a környékbeli pincészetekben lehetőség van előzetes bejelentkezést követően borkóstolásra, pincelátogatásra

Pálinka különlegességeket a mára híressé vált AGÁRDIPÁLINKAFŐZDÉben kóstolhatnak, előzetes bejelentkezést követően, minimum 4 fő esetén kísérőként kemencés ételeket is fogyaszthatnak.

HAJÓKÁZÁS: a Velencei-tavon rendszeres hajójáratok indulnak Agárdról, Gárdonyból a Szúnyog-szigetre és vissza, valamint az alkonyati séták alkalmával betekinthetnek a nádasok élővilágába. A KENUTÚRÁKON 4-7-8 személyes kenukkal ismerhetik meg a tó élővilágát.

HORGÁSZAT: lehetőségük van horgászni a tó nádasaiban vagy a tóparton, illetve magán tavon is.

GYALOGTÚRAa Velencei-hegységben több kijelölt turistaútvonalat is bejárhatnak. A legismertebb útvonalak:

  • Sukoró - Gyapjaszsák - Likas kő - Angelika forrás - Ingókövek – Pákozd (15 km)

  • Sukoró–Angelika forrás–Nadap (7km),

  • Pákozd–Ingókövek–Angelika forrás–Sukoró (10 km)

 

BŐVEBB LÁTNIVALÓK ÉS PROGRAMLEHETŐSÉGEK